Ako učiť futbal pre začiatočníkov

Futbalisti bez ohľadu na vek potrebujú veľa rôznych zručností, pre deti záleží na tom, či túto zručnosť učíte, alebo že najdôležitejšie je vedieť, ako sa tieto zručnosti naučiť. Nemusíte byť hráčom alebo trénerom, aby ste naučili svoje deti hrať futbal, pokiaľ máte základné futbalové znalosti a máte nejaké učiteľské zručnosti, ktoré vám pomôžu. Futbal je príťažlivá hra, ktorá umožňuje vašim deťom trénovať futbal, je dobrý pre ich zdravie a môže byť cestou k otvoreniu lukratívnej kariéry v budúcnosti. Tu sú tipy, ako naučiť hrať futbal každého druhu.

Keď začínate s trénerstvom detského futbalu, najprv určite mentálny vek alebo štádium dieťaťa. Pre mladšie vekové skupiny, ako je 5 až 7-ročné dieťa, môžu mať tendenciu sa trochu čudovať. Mali by ste si uvedomiť, že v tomto štádiu trvá pozornosť detí len krátky čas. Môže to byť spôsobené tým, že ide o novú vec, ktorá sa zavádza, alebo skôr nevyvinuli dostatok aspektov, aby pochopili, čo robia. Naučiť sa, ako upútať ich pozornosť a sústrediť ju na niečo, je vo vašej úlohe trénera veľmi dôležité.

Vyberte si tému alebo zručnosť pre akýkoľvek tréning. Pre každé stretnutie musí existovať cieľ, ktorý sa má dosiahnuť. Futbalový tréning pre deti by sa nemal robiť kvôli tomu, aby to robili. Môžete si vybrať tému pre svoje cvičenie, ako je prihrávanie lopty, a potom zostaviť tréning na tejto téme.

Pre jednoduchý tréningový režim detí je životne dôležité začať s niektorými jednoduchými základmi, bočnými pohybmi a naučiť sa základy hry. Časom sa ich myseľ naučí koordinovať tieto veci a začnú implementovať procesy. Pre dieťa sa môže ľahko stať, že sa na začiatku zahanbí, takže sa musíte naučiť, ako riadiť jeho úspech. Najdôležitejším bodom, ktorý si treba uvedomiť, je, že by ste si tréning mali čo najviac užiť.

Organizovanie minihier môže byť tiež dobrým spôsobom, ako oživiť tréningy futbalových detí. Organizovanie minihier ako vedľajšia hra pre 5 osôb je ideálnym spôsobom, ako uplatniť získané zručnosti v praxi. Minihry umožňujú hráčom mať väčší kontakt s ostatnými hráčmi a loptou, vďaka čomu je hra ešte živšia.

Musíte byť pokojní a ochotní apelovať na detský inštinkt, takto sa od vás bude vyžadovať trpezlivosť opakovať veci znova a znova. Opakovanie vecí znova a znova sa v skutočnosti stáva zvykom, ktorý si musíte osvojiť pri trénovaní detí. Uvedomíte si, že niektoré deti sa učia veci rýchlejšie ako iné, takže sa od vás bude vyžadovať, aby ste boli ústretoví a umožnili všetky druhy dynamiky, ktoré sa objavia počas vášho koučovacieho sedenia.

Nakoniec, keď sa deti dostanú do bodu, keď zvládnu všetky základné počítanie, bude to úspešné dobrodružstvo. Odtiaľ sa deti môžu naučiť, ako samy trénovať s malou alebo minimálnou pomocou z vašej strany.